De noodzaak van zelfzorg

Inzicht en duidelijkheid in je eigen behoeften is een pré om voor jezelf te zorgen. Elke keer dat je weer door het leven, door je menselijk lichaam… terug gezet wordt, is een teken om het rustig aan te doen en stappen te zetten in je zelfzorg, eigenliefde en welzijn. Op het moment dat je dit voelt, weet, zucht, is het een enorme uitdaging om grip op jezelf te krijgen om daadwerkelijk stappen te zetten in de welvaart van je wezen. Welzijn.

Niemand staat op zichzelf en zelfs als jij gelooft dat je op jezelf staat, heeft dit geen middelen, geen betekenis aangezien jullie allemaal deel uitmaken van een groter substantieel goed. Onderdeel van een familie, een groep vrienden, een werkteam. Misschien is iemand afhankelijk van je, of meer dan één ziel. De verwaarlozing van het zijn kan je schade berokkenen omdat je je pijn, verdriet en misschien ook leed niet de rust (tijd van zijn) geeft die ze nodig hebben.

Je bent een mens, gemaakt door sterrenstof, maar dit betekent niet dat je gerobotiseerd bent in je gevoelens, pijn of verdriet. Jullie dragen dat allemaal in je ziel, in je menselijke vat en hoewel je misschien op je voeten staat en het vermogen hebt om door te gaan, zou dit je op een dag een tegenslag in je bestaan ​​kunnen bezorgen. Je bent dan gematerialiseerd om je gevoelens, pijnen en alles wat je met je meedraagt ​​te vergeten.

De meest opvallende overtuiging is dat je zo op één lijn bent met je menselijke zelf dat je het vermogen hebt om te voelen wat er in jezelf leeft om deze ruimte, leefruimte en de mogelijkheid om zichzelf te ontketenen in de tijd die je nodig hebt om te zijn te geven. Door jezelf rust, momenten van herwinning, een pauze of pauzes te gunnen. Wat je ook nodig hebt om je te bevrijden van de lasten van het verleden, opgebouwd in dit of vorige levens.

Je bent niet wat je ziet, wat je doet, maar wat je voelt. Diep in jezelf. Neem de tijd om daarover na te denken en onderneem stappen om jezelf los te maken van alles wat je belast, wat verwerkt of uitgevoerd moet worden om jezelf meer innerlijke ruimte van zijn te geven. Rust is duidelijk de belangrijkste actie die moet worden ondernomen en elk moment is er één. Je hoeft niet steeds maar door te gaan. Voor wie? Voor jezelf? Het is vaak het denken wat je vooruit duwt.

Misschien zullen sommigen niet begrijpen wat je doormaakt, waarmee je te maken hebt, maar ik heb geleerd dat elke stap die je namens je innerlijke zelf zet, ook een stap is die je voor anderen zet. Omdat we allemaal verweven zijn in energie, zoals gezegd, door familie enzovoort, ben jij degene die je eigen leiding neemt. Niet op een gerobotiseerde manier om verder te gaan, die ratrace te rennen. Integendeel. Begin met voelen! Wat je nodig hebt. Wat heb je nodig om door te gaan? Om die oude patronen te veranderen, die vroegere dynamiek en misschien ook wel levensstijl. Voel het. Denk het niet. In stilzwijgen, in stilte en voel in je eigen innerlijke bezinningstijd wat bij jouw welzijn past…

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!