Master je energy

In de ballotage van het zijn, de veelomvattendheid van wie je bent, kan het zijn dat je erg afgestemd bent met al wat is. Daar bedoel ik mee dat je zo uitgelijnd bent met de energieën van anderen, onbewust geconnect bent, dat je als het ware als een spons fungeert. Niet alleen heb je een gouden snoertje met de bron van al, het universele goed, de energieën dan wel de algehele gouden pot van al -de stoofpot van het universum- echter je hebt dat dus met iedereen.

Omdat we in de connectie van het zijn, de zielenconnectie van soul to soul, allemaal met elkander verbonden zijn, kan het zijn dat als er verbinding wordt gemaakt met jouw zielszijn, wellicht zuiver zielszijn, dat je onbedoeld, onverwacht en ongezien leeg loopt als een tierelier.

Het bevreemdt niet dat sommigen wiens zielenfrequentie je raakt of evenaart vaak bijdragen aan jou zielengoed en dat je daar niet in een mum van tijd van leegloopt, moe van wordt of jezelf intens op voelt alsof je een hangover hebt. Het tegengestelde gebeurt dus ook en vaak heb je daar geen controle over.

Het is niet zo dat iedereen en al zomaar van jouw hypergevoelige zijn, van jouw lichtje (dat gouden zieltje van jou) mag snoepen. Dat kan je namelijk zelf soms sturen. Als je weet van jezelf dat je een gouden lijntje bezit wat ver tot in de soeppot van Al, van al wat is, reikt en dat je overgevoelig bent in de hieromtij van al wat is in het samenzijn van mensen… of je nu rondsjouwt in een supermarkt of totaal staat (of zit leeg) te lopen op een familiefeestje, groepsmeeting of wat dan ook, dan is het dus van belang (een kernzaak!) dat je hier mee leert omgaan.

Goed, je weet dit van jezelf of je herkent dit. Mooi. Als je nog steeds leegloopt in het bijzijn van anderen of je wordt hier gewaar van, is het tijd voor actie. Actie de praktie in het hier en nu. Anders gezegd er is werk aan de winkel. Je bent je eigen winkel van sinkel en je hebt alles in huis om goed voor jezelf te kunnen zorgen en jezelf, je zielszijn en je prachtige energie te beschermen. Tegen al die ongenode gastjes, al komen ze slechts op bezoek en trekken ze je leeg, die zielscrashers (je zal ze maar op jouw feestje krijgen!), de negativo’s die zo laag resoneren dat jij er een interne sik en energetische hik van krijgt.

Je bent baas in eigen energiehuis! Vergeet dat nooit. Je bent geen energiekameleon, een filantropische soul instelling en zeker geen give away and take as mucho as you can soul. Jouw inner sanctuary, jouw energieniveau mag heilig zijn. Jouw interne heiligheid. Je weet ook: alles wat een heiligdom is, mag je bewaken, zuinig op zijn en beschermen. Je eigen virusprotector inschalen en in werking stellen.

Het is al gezegd maar als jij zo hyper sensitief bent, en dat is supermooi, is het de bedoeling dat je jezelf niet weggeeft waar je u tegen zegt. Je mag leren goed voor jezelf te zorgen. Op tijd je rust, pauze en stilte te nemen. Te cocoonen in zelf-zen-zijn. Top als je dat al doet. Je hebt vast al bergen beklommen, zeeën en stormen getrotseerd en bent inmiddels aanbeland bij het stuk ik zorg goed voor mezelf uit zelf-liefde en zelf-zorg. Dat mag het zijn. De retraite van zelf inbouwen, lief zijn voor zelf en NEE leren zeggen als er weer een beroep op je wordt gedaan. Maakt niet uit. Het gaat om jou en jouw zielsenergie. Jij moet het doen hier met jezelf en niemand anders. Jij bent waardig jezelf en je zelf-zijn te omarmen. Zo is het maar net.

Ga eens voelen wat jij nodig hebt om meer bij zelf te zijn zodat anderen niet snaaien van jouw (mooie) energie. Het is niet de bedoeling dat je op een eiland van zijn verblijft maar dat jij staande kan blijven in een wereld waarin alles zo snel gaat, zo veel prikkels geeft en zoveel is. Al die ballekes hè… die moeten, en dat is dan weer die streef naar ‘perfecto im giganticum’ (en met de ego paplepel ingegoten) altijd maar weer hoog gehouden worden. Niet dus! Jij bent zelf je master and commander op jouw soul ship en jij bepaalt de koers, zelf-zijn en jouw tijdsindeling. Niemand anders.

Je mastert jezelf. Nu en altijd. Hoe je het ook went of keert, die bent diegene die denkt (!) alles te moeten doen, altijd maar te sjouwen, rennen en je rot te lopen (en leeg) op alles en nog wat. Je bent je eigen grootste tegendraadse oppositie. Voel maar wat jij nodig hebt om te zijn. Je bent niet geboren als weggeefluik, als energie transmitter, supply dan wel dynamo voor anderen… ja die willen wel van jouw licht slurpen. Jouw laten trappen. En veel ook. Daarom is het essentieel om te gaan voelen wat jij nodig hebt om niet meer zo leeg te lopen, leeggezogen te worden in het bijzijn van anderen, in het leven.

Voelen, meer voelen en blijven voelen. Voelen is het toverwoord. The magic universal word to stay grounded, alive and kicking! Vergeet dat nooit. Jij hebt jouw eigen soul heft in handen en niemand anders. En… als je weet dat iemand negatief is, energie zuigt en jou leegtrekt of je het ‘ik ben een energetische spons’ gevoel geeft… loop dan een blokje extra om. Zucht naar binnen, neem je rust pauze en de rest en vervul je eigen licht met een bubble van licht, desnoods douche je even (water is enorm zuiverend. Ook als je het drinkt) en heb je geen tijd, plek of van dattum om te refreshen onder een douche dan zet je jezelf onder een gouden douche. Visualiseren doet ook wonderen. Een rondje wc doet meer opluchten dan je denkt. Zelf ben ik ooit een half uur gaan mobiel surfen op het toilet op Stansted airport om tot zelf te komen en weer opgeladen te worden. Vermijden kan dus ook. All is up to you. Wat jij wil, waar jij je goed bij voelt en waar jij bij je energetische zelf kan blijven. Good luck.

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!