Adem jezelf tot het voelen

De sequentie van het zijn draait niet om wat jij denkt wie je bent maar wie jij voelt in wezen te zijn. Er is niets zo achterhaald als het denken. In deze transitie tijd zeker waarin we meer vanuit het gevoel gaan leven. Denken dat je dit, denken dat je dat… het is een kwestie van voelen. Voelen in de breedste zin van het woord. Alles valt en staat met gevoel en hetgeen er tussenin zit.

Voelen ja, mooi gezegd maar hoe kom je tot gevoel als je geleid wordt door je mind? Het is een misvatting te denken (!) dat je niet kunt voelen als je totaal geleid en in beslag genomen wordt door je mind en alles wat deze voortspruit. Al wat jij denkt is niet adequaat gezien als jij begint met voelen. Voelen is totaal het denken opzij zetten en als je start met het volgen van je intuïtie kan je maar beter helemaal je kopke, je denken, de mind achterwege laten.

Tuurlijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vertel mij wat ja. Been there too. Er is niets zo moeilijk als je hoofd -bij wijze van dan- 24 uur per dag non stop draait en er geen enkele pauze in dat raderwerk van geestelijke, ik zou zeggen bijna overspannen, mind zijn. Stoppen met denken van de ene op andere dag, van het moment naar een ander moment, dat is nogal wat hè. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Dat zeg ik dan als ervaringsdeskundige met een vet woord.

Daar gaat wel wat tijd overheen. Maar goed, tijd is nada als je lekker aan het zielsprocessen bent. Dat mag natuurlijk voortgaan zonder enige tijdsdruk, invulling dan wel verwachting. Maar in vertrouwen, soepel navigerend op je gevoel en in totale overgave dan. Aan wat is, wat komt en natuurlijk aan het universum. Die jouw soul  energetisch begeleid…

Voelen, voelen én voelen. Dat is wat het is, wat het mag zijn en wat je leidt naar wat uiteindelijk, op zielsniveau gezien dan, van jou is. Mocht je fan zijn van je mind, ook dan kan voelen geen brug te ver zijn want als je eenmaal weet hoe je de verbinding kan leggen met jouw gevoel dan kan je steeds meer trachten te navigeren en afgaan op jouw gevoel in plaats van datgene wat de mind je voorkauwt. Love the intuition. Een op zichzelf staand project.

Voelen doe je door jezelf tot stilstand te brengen, een pauze te nemen in het zijn en bewust jezelf en jouw ademteugen gaat beleven. Adem maar eens rustig in en probeer de focus vanuit het hoofd naar je ademhaling te leggen en vanuit de buik te gaan voelen. Om je te helpen zou je een hand op je buik kunnen leggen, net boven je navel, en daar naartoe ademen. Als dat nog hapert, moeilijk is… altijd goed je bent in evolutie, lerende dus alles is okay hierin zelfs een ieniemienie progressie en terug, dan kan je gaan tellen. Vier tellen inademen, probeer een tel rust erin te bouwen en vier tellen uit ademen. Voel je het verschil? Weet, al voel je het niet, alles op zijn eigen divine timing hè. Dus do not rush. Ben mild naar jezelf als je hoofd blijft draaien als een draaimolen en jouw ziel het nakijken geeft. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Take it easy.

Voelen dus, vanuit de kern. Awesome! The art of living, oftewel de levenskunst, bestaat eruit dat jij gaat voelen wie je werkelijk bent, in wezen bent. In de essentie van zijn, is dus na het diepere voelwerk en het daarbij behorende proceswerk alles te vinden om je zielsbestaan te effectueren, te ervaren, te leven en… je soul goodies te verspreiden. Vooralsnog, als je mind je ‘regeert’ -all is well by the way– dan adem je nu rustig in en out en denk je mijn tijd komt nog of nooit (dat kan ook) en laat je het gewoon op zijn beloop. Als het zielstijd is en het universum op je binnenste deurtje klopt om open te doen zodat jij gaat voelen wie jij bent, en jij gaat open doen… is er geen weg terug en zeg je net als ik destijds… bye bye mind. Long live the soul!

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!