Verwondering

Hoe wonderlijk kan verwondering zijn? Het innerlijke aandachtige gevoel te worden meegevoerd door iets wat jou dusdanig raakt dat je tot stilte (stilstand) komt.

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst verwonderd? Dat je in bewustheid door iets wat jou op zielsniveau vastpakte en je deed beseffen hoe mooi en fijn iets kan zijn, hoe blij jij kan worden, of juist heel verdrietig omdat in de geraaktheid van zijn, de zachte aanraking van het moment, je tot vervoering in herinnering bracht. In vervoering op emotioneel niveau.

Verwondering begint door jezelf in bewustzijn tot stilstand te brengen zodat jij de focus kan en mag leggen op alles om je heen wat jou innerlijk mag voeden. Vanuit herinnering, vanuit herkenning, vanuit verwondering of vanuit noodzaak.

Voeden vanuit noodzaak mocht je jezelf nu afvragen? Ja, uit noodzaak. Als jij gewend bent om zo door het leven te racen, ben je geneigd alles om je heen, wat essentieel belangrijk is voor jouw ziel, zielsontwikkeling en zielszijn te vergeten, te negeren of onopgemerkt te laten.

Verwondering, jou geraken in jouw zielszijn, begint bij jezelf tot stilstand brengen. In het moment nu. Dat doe je dus door je aandacht bewust op iets te leggen en te gaan voelen wat er vanbinnen bij je beroerd, aangewakkerd of ervaren.

Verwonder jezelf maar eens wat jij op een dieper niveau allemaal kan voelen, ervaren en uiteindelijk kan en durft te gaan leven als jij, hoe wonderlijk het ook klinkt, jezelf in verwondering hebt aangeraakt, ziet en durft te voelen…

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!