Zoals het klokje thuis tikt… Voel maar!

Goed nieuws schijnt nogal hottie te zijn dus ik voelde daar moet ik wat mee. Maar wat is eigenlijk goed nieuws? Draait het ook niet een beetje om je eigen goede nieuws? Hoe het met jezelf gaat?

Goed nieuws dus dat we dat niet allemaal van de daken hoeven schreeuwen en we vaak bij de essentie van ons eigen leven en beleven mogen blijven. Hoe goed is goed nieuws eigenlijk? Moet het allemaal zo positief zijn als klinkt als een klok? Verre klok vaak. Juist, ja! Tijd dus om naar je eigen tikkende klok thuis te kijken.

Goed, een positief tikkende klok dus. Wat héb ik daar nu voor nodig? Dat mijn eigen klokje tikt zoals het thuis tikt. Dat is eigenlijk dus heel simpel. Voelen hoe het zit dus. Tikt je klokje lekker? Positief genoeg? Nou, zeg nu eerlijk. Tikt het lekker bij jou thuis? Om even eerlijk te zijn van mijn kant, ik heb geen schroom te zeggen dat het in mijn huisje soms spaak loopt met zelf maar goed daar val ik niemand mee lastig dan, ben ik wel even aan het denken gezet toen mijn nicht me afgelopen dagen herhaaldelijk vroeg: wáár wordt jij gelukkig van Irm?

Hierbij maakte ze ook nog de opmerking dat “wat je zaait moet je óók zelf leven!’. Van dat laatste ben ik me volledig van bewust en ik doe mijn ‘heppie de peppie-ding’ normaliter vol verve, goeie moed en zeer zeker bezield. Maar de klepel van de klok ging flink luiden door die directe vraag… WÁÁR wordt jij gelukkig van?

Daar zit ik dan dagen verder en nog eigenlijk geen clou hebbende wat mij nu zo gelukkig gemaakt. De moeilijke kern van deze vraag is gelegen in het feit dat ik tot dusver zo intens gezorgd heb dat ik niet wist wat thuis bij zelf was met alles van dien. Stante pede heb ik dus geen pasklaar antwoord op deze vraag en zal dieper naar binnen mogen om te voelen wat ik -lees mijn ziel- nodig heeft om gelukkig te zijn. Ik heb al drie steekwoorden: ZON!, rust en meer fun in het leven. Ik ga me daar op focussen. Ís dát geen goed nieuws!?!

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!