Spiritueel zijn is een farce. Je bént namelijk een spiritueel wezen

We zijn op een spirituele reis, allemaal. Want we zijn spirits, bovenal. Ons menselijk lichaam is slechts de drager van het geheel, de drager van de spirit, de eindeloze energie, die we in ons dragen. We denken dat we spiritueel zijn en daarmee maken we en zetten we onszelf apart van anderen.

Je bent niet spiritueel en wordt niet spiritueel doordat jij ontzettend veel boeken hebt gelezen, je in verschillende bochten hebt gewurmd van zen tot yoga tot tai chi toe. Spiritueel ben je al vanaf je ontstaan, op het moment dat jouw lichaam bezield werd door een ziel. Een spirit die de taak op zich nam om jouw lichaam koers te laten zetten tot het onthullende spirituele pad van jouw ziel conform zielsplan en mogelijk zielscontract. Even kort gezegd hebbende spiritualiteit is niet aangeleerd, is niet exclusief en is zeker geen hype waar jij je mogelijk thans in beweegt en vindt. Alles wat je moet weten, weet je ziel namelijk al en hoeft alleen maar herinnerd, zeg aangeraakt, te worden om het zich te herinneren. Jouw zielenwijsheid is onuitputtelijk omdat jouw ziel rechtstreeks verbonden is met de energieën van het universum. Dus vergeet dat boek, vergeet die goeroe bijeenkomst en laat dat zen kussen ook maar even onberoerd als jij denkt (het is dat denken weer!) dat jij daar je wijsheid, zielen levenswijsheid, uit put. Kijk, dát jij geraakt mag worden dat is mogelijk. Dat jouw ziel net die voeding nodig heeft om verder te komen maar als jij alles af laat hangen van een ander, wat een ander je voor leert, voorkauwt of voordoet dan is dat een hele andere zaak omdat je zelf alles al in huis hebt. Je bent uniek weet je nog? En geen kopie.

Yep, je hébt alles in huis. Potverdorie, dat is mooi zeg! Ik word er blij van als ik dit zo neer tik. Jij bent je eigen wandelende goeroe, zielsmaatje, zielsbibliotheek en alle universele wijsheid is zo voor handen. Kijk en dat is natuurlijk allemachtig prachtig. Dat jij je aller eigenste universele drager bent en daar draai ik geen doekjes om. Je mag alleen meer binnenshuis gaan kijken wat er bij jou leeft. Daar kan geen sessie, geen boek en geen lotushouding tegenop. Naar zelf dus. Terug naar binnen. Omarm de stilte in jezelf en ga voelen. Dat kan je overal. Tijdens de afwas, tijdens het kauwen, snaaien, werk en zelfs op de wc als je leegloopt. Altijd dus. Geen zen, zon, of consult voor nodig. Gewoon voelen in het moment. Welk moment je kiest… dat is uiteraard aan jou.

Jouw zen zon zit vanbinnen en die bloei minnende ontspruitende zielsbloem mag in het hier en nu aandacht gaan krijgen. Door jouzelf en niemand anders. Geen opgelegde manier, weg of dies te meer zij maar de weg naar binnen kies jij zelf. In het hier en nu. Zo, kort gezegd… we zijn allemaal spirits op een unieke zielenreis en in de korte aanrakingen door wat dan ook (variërend van een ander, door een boek, tv, billboard, muziekdeuntje etcetera) kunnen we herinnerd worden aan ons pad, onze missie en krijg je aanwijzingen om verder te gaan. In de notificatie van het zijn, kan jij deze leren omarmen.

Het universum is een magisch iets en het zal jou alles voorschotelen als het zielsgerelateerd is en als jij weet waar je op mag gaan letten kan je deze intuïtieve aanwijzingen integreren in jouw leven. Dat is schoon zeg. Echt waar. Alles wordt zowat door het universum gepresenteerd, voorgekauwd, teruggegeven als je de aanwijzingen mist want jij bent bovenal een spirit. Gevoed door de universele energieën die jouw ontspruitende zen zon, die universele bloem van jou leiden, begeleiden en proberen te raken. Nu mag jij nog leren dat jij altijd verbonden bent als spirit, dat spiritualiteit leven een menselijke farce is want dat doe je al vanaf het begin des aanschijns en mocht je nog verdere vragen hebben dan schroom niet het universum uit te nodigen je de antwoorden te geven. Want vragen doet geven. Spirits for spirits after all. Dat mag je niet vergeten. Je hoeft je spirituele reis niet alleen te maken…

Liefs, Irmgard

SOUL LIBERATIONS
By Irmgard Daanen