De weg naar geluk ligt binnenin

Geluk begint met verbinding leggen met jezelf, met je dieper gelegen delen. Zonder verbinding met zelf ben je overgeleverd aan de elementen van je mind. Met alle emoties van dien. Je mind houdt van malen, soebatten, negatief zijn en heeft een voorkeur voor alles uit zijn verband te trekken. Zeg nu zelf, leef jij je mind van harte met al zijn emoties die er dus bij komen kijken? Je mind, je ego mind, is als je het mij vraagt een dominus extravagantes oftewel een enorm groot dominerend stuk van jezelf. Van je complete zelf.

Geluk is iets heel persoonlijks en wat voor de één als geluksmoment wordt ervaren, wordt door een andere ziel mogelijk anders beleefd. Daarom is het niet alleen van belang om bij het meten van je geluk je mind en al zijn vervormingen, gedachten en ellendige tegendraadse ziel ondermijnende nalatigheden te laten voor wat deze is. Ondergeschikt aan jouw zijn, aan jouw gevoel en al datgene wat jij als geluk, ware happiness bedenkt of bedacht hebt, mag je namelijk (zelf) gaan achterhalen dat de bron van jouw welvaart, van jouw stemming en van jouw geluk dus van binnenuit mag worden gevoeld, geleefd en ervaren.

Geluk is inherent aan het leven en het leven is inherent aan geluk. We hoeven niet allemaal te peigeren, afgemat te worden door het leven zelf en badkuipen te vullen met ellende. Leven is ook gelukkig zijn, zeker weten en tot in elke vezel van jouw lijf te mogen ervaren dat je leeft. Leven vanuit positiviteit, een positief ingesteld zijn en een voedende innerlijke bron die vlamt als nooit te voren.

Wil je geluk ervaren, voelen en (be)leven? Daal dan af in zijn, in stilte en ga voelen wat daarbinnen vibreert, leeft en wellicht ook strookt. Gooi het open en vindt de weg naar binnen en zie je leven niet te doorspekken met wat die ’ellendige’ mind (soms) fabriceert, jou dicteert en laat leven. Geef je mind zijn congé, zijn laatste tijd en vaar een diepere koers. De koers die voor jou weg is gelegd vanuit het hart en ziel, de ziel en het hart en deel van gelukkige momenten mede in die zin dat jij als eerste gaat voelen wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, te worden edoch… vooral te blijven als je dat punt hebt mogen bereiken.

Liefs, Irmgard

error: Content is protected !!