Monday blues…

Het is weer maandag. Het weekend zit erop. Heb je afgelopen vrije dagen nog iets gedaan waar jij intens blij van werd? Als je antwoord nee is dan probeer dan eens een andere aanpak. Leg je misschien de lat niet te hoog voor jezelf? Perfectionisme kan nogal een afknapper zijn voor je geluksmeter.

Heb je overigens wel stilgestaan bij jezelf? Want anderen gelukkig maken kunnen velen van ons maar als ze zichzelf maar een glimps zouden geven van wat ze dag in en dag uit weggeven, dan zouden we allemaal met een big smile van oor tot oor lopen en wellicht happier zijn. Bij wijze dan.
Soms kan je ook te streng zijn voor jezelf en denken (!) dat je geluk niet verdiend. Dat is natuurlijk reinste onzin want iedereen mag gewoon zich goed en fijn voelen, sprankelen en stralen.

Wat jou ook mag belemmeren, wat jou mag weerhouden om vanuit het diepst van jouw zijn jezelf gelukkig te voelen, probeer daarover mild te zijn. Je kan namelijk niet van het ene moment down of niet happy zijn en het andere moment stralen wat zijn weerga niet kent. Dat heeft tijd nodig en een bepaald inzicht. Dat is een heel op zichzelf staand proces zijn.

Wat je kan proberen te doen is te gaan onderzoeken waar jouw onvrede vandaan komt. Waar ben jij dit moment niet tevreden over? Je baan, jouw relatie of iets anders? Breng dat eens, om mee te beginnen, in beeld. Probeer dit te gaan voelen. Want als je de dingen gaat voelen in plaats van te beredeneren dan kom je wellicht tot een dieper inzicht wat jou belemmerd om echt gelukkig te zijn… Succes.

Liefs, Irmgard


error: Content is protected !!